Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po azjatycku z migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
2 łyżki sake2 łyżki wina ryżowego
-
2 łyżki sosu sojowego, słodkiego ketjap manis2 łyżki sosu sojowego jasnego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 łyżeczki oleju sezamowego
-
600 - 700 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
80 g migdałów, ze skórką
-
400 g wody
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g różyczek kalafiora
-
80 g marchewki pokrojonej w słupki
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 4 cm kawałki200 g białej kapusty posiekanej
-
150 g zielonego groszku, mrożonego150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka, przekrojonego na pół
-
50 - 60 g cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.8 g
Kalorie
2044.9 kJ /
486.9 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 Min
Massaman curry z kurczakiem
1 Std. 40 Min
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2 Std. 15 Min
Pad Thai z krewetkami
45 Min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 Min
Kurczak w sosie satay
30 Min
Chow mein z krewetkami
1 Std.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 Std. 15 Min
Curry z wołowiną
45 Min
Pad Thai z kurczakiem
30 Min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 Min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min